Uuden testamentin kirjat ja kirjaryhmät - helppo tietotesti


Mistä Uuden testamentin kirjoista  ovat seuraavat otteet.

Merkitse mielestäsi oikea vastaus napsauttamalla hiirellä ruutua.
Lopuksi tarkasta vastauksesi napsauttamalla hiirellä alareunan "Tarkista vastaukset" -palkkia.

 

1. "Nähdessään kansanjoukot Jeesus nousi vuorelle. Hän istuutui, ja opetuslapset tulivat hänen luokseen.  Silloin hän alkoi puhua ja opetti heitä näin: 

"Autuaita ovat hengessään köyhät, sillä heidän on taivasten valtakunta. 
Autuaita murheelliset: he saavat lohdutuksen. 
Autuaita kärsivälliset: he perivät maan. 
Autuaita ne, joilla on vanhurskauden nälkä ja jano: heidät ravitaan. 
Autuaita ne, jotka toisia armahtavat: heidät armahdetaan.  
Autuaita puhdassydämiset: he saavat nähdä Jumalan. 
Autuaita rauhantekijät: he saavat Jumalan lapsen nimen. 
Autuaita ovat ne, joita vanhurskauden vuoksi vainotaan: heidän on taivasten valtakunta"."

Ilmestyskirja
Matteuksen evankeliumi
Paavalin kirje roomalaisille

2. "Kun sitten koitti helluntaipäivä, he olivat kaikki yhdessä koolla.  Yhtäkkiä kuului taivaalta kohahdus, kuin olisi käynyt raju tuulenpuuska, ja se täytti koko sen talon, jossa he olivat. He näkivät tulenlieskoja, kuin kieliä, jotka jakautuivat ja laskeutuivat itse kunkin päälle.   He tulivat täyteen Pyhää Henkeä ja alkoivat puhua eri kielillä sitä mitä Henki antoi heille puhuttavaksi."

Apostolien teot
Paavalin kirje efesolaisille
Markuksen evankeliumi

3. "Minä, veljenne Johannes, jolla on sama ahdinko, valtakunta ja Jeesukselta tuleva kestävyys kuin teillä, olin joutunut Patmos-nimiselle saarelle, koska olin julistanut Jumalan sanaa ja todistanut Jeesuksesta.  Herran päivänä Henki valtasi minut, ja minä kuulin takaani kovan äänen, kuin olisi torveen puhallettu.  Ääni sanoi: "Kirjoita, mitä näet, ja lähetä kirja seitsemälle seurakunnalle: Efesokseen, Smyrnaan, Pergamoniin, Tyatiraan, Sardekseen, Filadelfiaan ja Laodikeaan." 
Käännyin nähdäkseni, mikä ääni minulle puhui, ja kun käännyin, näin seitsemän kultajalkaista lamppua  ja lamppujen keskellä hahmon, joka oli ihmisen kaltainen. Hänellä oli yllään pitkä viitta ja rinnan ympärillä kultainen vyö.  Hänen päänsä ja hiuksensa hohtivat valkoisina kuin valkoinen villa, kuin lumi, ja hänen silmänsä olivat kuin tulen liekit.   Hänen jalkansa välkehtivät kuin sulatusuunissa hehkuva pronssi, ja hänen äänensä oli kuin suurten vesien pauhu.  Hänellä oli oikeassa kädessään seitsemän tähteä, hänen suustaan pisti esiin kaksiteräinen, terävä miekka, ja hänen kasvonsa olivat kuin loistava keskipäivän aurinko.  Hänet nähdessäni minä vaivuin hänen jalkoihinsa kuin kuollut."

Ilmestyskirja
Apostolien teot
Luukkaan evankeliumi

4. "Siihen aikaan antoi keisari Augustus käskyn, että koko valtakunnassa oli toimitettava verollepano.  Tämä verollepano oli ensimmäinen ja tapahtui Quiriniuksen ollessa Syyrian käskynhaltijana.  Kaikki menivät kirjoittautumaan veroluetteloon, kukin omaan kaupunkiinsa. 
Niin myös Joosef lähti Galileasta, Nasaretin kaupungista ja meni verollepanoa varten Juudeaan, Daavidin kaupunkiin Betlehemiin, sillä hän kuului Daavidin sukuun.  Hän lähti sinne yhdessä kihlattunsa Marian kanssa, joka odotti lasta.  Heidän siellä ollessaan tuli Marian synnyttämisen aika,  ja hän synnytti pojan, esikoisensa. Hän kapaloi lapsen ja pani hänet seimeen, koska heille ei ollut tilaa majapaikassa.  
Sillä seudulla oli paimenia yöllä ulkona vartioimassa laumaansa.   Yhtäkkiä heidän edessään seisoi Herran enkeli, ja Herran kirkkaus ympäröi heidät. Pelko valtasi paimenet,  mutta enkeli sanoi heille: "Älkää pelätkö! Minä ilmoitan teille ilosanoman, suuren ilon koko kansalle.  Tänään on teille Daavidin kaupungissa syntynyt Vapahtaja. Hän on Kristus, Herra.  Tämä on merkkinä teille: te löydätte lapsen, joka makaa kapaloituna seimessä."  Ja samalla hetkellä oli enkelin ympärillä suuri taivaallinen sotajoukko, joka ylisti Jumalaa sanoen:  - Jumalan on kunnia korkeuksissa, maan päällä rauha ihmisillä, joita hän rakastaa. 
Kun enkelit olivat menneet takaisin taivaaseen, paimenet sanoivat toisilleen: "Nyt Betlehemiin! Siellä me näemme sen, mitä on tapahtunut, sen, minkä Herra meille ilmoitti."  He lähtivät kiireesti ja löysivät Marian ja Joosefin ja lapsen, joka makasi seimessä.  Tämän nähdessään he kertoivat, mitä heille oli lapsesta sanottu.  Kaikki, jotka kuulivat paimenten sanat, olivat ihmeissään.  Mutta Maria kätki sydämeensä kaiken, mitä oli tapahtunut, ja tutkisteli sitä."

Apostolien teot
Luukkaan evankeliumi
Kirje heprealaisille

5. "Teen teille selväksi, veljet, että minun julistamani evankeliumi ei ole ihmismielen mukainen.  Enhän minä ole sitä ihmisiltä saanutkaan, eikä kukaan ole sitä minulle opettanut, vaan sain sen, kun Jeesus Kristus ilmestyi minulle. 
Olettehan kuulleet, kuinka minä aikoinani, kun elin juutalaisena, vainosin kiihkeästi Jumalan seurakuntaa ja yritin tuhota sen.  Menin juutalaisuudessa pitemmälle kuin useimmat ikätoverini ja kiivailin isiltä perittyjen opetusten puolesta.  Mutta Jumala, joka jo äitini kohdusta oli valinnut minut ja armossaan kutsui minut työhönsä,  näki hyväksi antaa Poikansa ilmestyä minulle, jotta lähtisin julistamaan vieraille kansoille sanomaa hänestä. Silloin en kysynyt neuvoa yhdeltäkään ihmiseltä  enkä heti lähtenyt Jerusalemiin tapaamaan niitä, joista oli tullut apostoleja jo ennen minua. Sen sijaan menin Arabiaan ja palasin sieltä takaisin Damaskokseen. 
Kolmen vuoden kuluttua menin sitten Jerusalemiin tutustuakseni Keefakseen ja viivyin hänen luonaan kaksi viikkoa.  Ketään muuta apostolia en tavannut, ainoastaan Herran veljen Jaakobin.  Jumalan edessä vakuutan, että tämä, mitä teille kirjoitan, on totta.  Sitten lähdin Syyriaan ja Kilikiaan.  Juudean kristillisissä seurakunnissa minua ei vielä tunnettu.   Niissä vain kerrottiin kuulopuheena: "Se mies, joka ennen vainosi meitä, julistaa nyt samaa uskoa, jota hän ennen yritti hävittää."  Ja Jumalaa ylistettiin siitä, mitä minulle oli tapahtunut."

Paavalin kirje galatalaisille
Johanneksen evankeliumi
Matteuksen evankeliumi

6. "Jeesus astui veneeseen, ja opetuslapset seurasivat häntä.  Järvellä nousi äkkiä ankara myrsky. Aallot löivät yli veneen, mutta Jeesus nukkui.  Silloin opetuslapset herättivät hänet ja sanoivat: "Herra, pelasta meidät! Me hukumme."  "Miksi te noin pelkäätte, vähäuskoiset?" Jeesus sanoi. Sitten hän nousi ja nuhteli tuulta ja aaltoja, ja tuli aivan tyven.  Ihmiset hämmästyivät ja sanoivat: "Mikä tämä mies on? Häntähän tottelevat tuulet ja aallotkin." "

Apostolien teot
Ilmestyskirja
Matteuksen evankeliumiTAKAISIN UUSI TESTAMENTTI -SIVULLE

TAKAISIN PÄÄSIVULLE