Hyvät Pälkäneen lukion ja yhteiskoulun koulun oppilaat ja oppilaiden huoltajat!

Kevätlukukausi Pälkäneen lukiossa ja yhteiskoulussa on jälleen käynnistynyt.

Olen saanut näiden kahden ensimmäisen viikon aikana olla mukana mitä mielenkiintoisimmissa työryhmissä ja kokouksissa. Olen myös ilokseni saanut tutustua oppilaskunnan hallituksen edustajiin, niin lukion kuin yläkoulunkin, ja saanut heiltä loistavia ehdotuksia oppilaiden arkipäivän helpottamiseksi. Yläkoulun oppilaskunnan ehdotuksen pohjalta myös yläkoulun oppilaat saavat 4. jakson alussa omat tunnuksensa ja salasanansa Wilmaan, jotta he voisivat paremmin kommunikoida opettajien kanssa. Luonnollisestikaan he eivät saa sellaisia oikeuksia, että he voisivat poistaa tai muuttaa opettajien tekemiä merkintöjä.

Koulun elokuvateatterin/auditorion remontti on vihdoin valmis ja luovutuskokous pidettiin 11.1.2013. Kokouksessa todettiin, että remontti oli poikkeuksellisen hyvin toteutettu ja lopputulos hyvä. Muutama pieni korjaus tehdään vielä hiihtoloman alkuun mennessä.

Yläkoulun viimeistä luokkaa käyvillä oppilailla on edessään ehkä suurin päätös tähänastisessa elämässään eli päätös tulevasta opinahjosta. Kokemuksesta voin sanoa, että pieni lukio on todella hyvä vaihtoehto. Opettajilla on paremmat mahdollisuudet huomioida opiskelijoiden yksilölliset tarpeet ja oppilaat eivät huku massaan.
Ysiluokkalaiset: Muistakaa koodi 00662, kun täyttelette yhteishakupapereita!
Kannattaa kuitenkin huomioida, että toisen asteen kouluissa opiskelija vastaa omista opinnoistaan hyvän opinnonohjauksen ja opettajakunnan avustuksella.

Abeilla häämöttää loppusuora ja kirjoitukset pyörähtävät käyntiin jo 8. helmikuuta, 14. helmikuuta abeilla on penkkarit. Abien poistuttua koulusta lukion toista luokkaa käyvät ovat vihdoinkin koulun vanhimpia, ja sitä he juhlivat helmikuun 15. päivänä.

Hyvää talven loppua ja kevään alkua !!!!!

Pälkäneellä 23.1.2013

Jouni Piippo
Pälkäneen lukion ja yhteiskoulun rehtori