Psykologian kertauskurssi

Aivot

Psykologian käsitteiden kertaus

PSYKOLOGIAN KERTAUS YLIOPPILASKIRJOITUKSIA VARTEN

Ylen Abitreenien sivuilta löytyvät sekä vanhat että aivan uudetkin yo-kysymykset kuvineen: Psykologian koearkisto. Yo-kysymykset ovat pdf-tiedostoina.

Kuinka menestyä psykologian ylioppilaskirjoituksissa -blogiteksti

Psykologian maailma on Youtube-videokertauskurssi abeille. Sinulla on nyt mahdollisuus kerrata videoina kaikki lukion kurssit 30 tunnissa läpi! Psykologian opettaja Jyrki Rossi

Tutkimuksen kriittinen arviointi voi mennä liiallisuuksiin psykologian yo-kokeessa. Sensorin varoitus. Ylen Abitreenit.

Ehdottomasti suositellaan psykologian kertauskirjan ostoa. Erityisesti Vilkko-Riihelän "Lukion psykologian kertauskirja" on ollut kehuttu.

Oppikirjamme "Lukion psykologia kurssit 1-5" (Opintoverkko) lopussa sivuilla 416-427 on valtava määrä kurssikohtaisesti jaoteltuja kysymyksiä, joihin vastaamalla voit harjoitella vastaamista.

OHJEITA SÄHKÖISEEN KOKEESEEN:

Psykologian kurssien muistiinpanot. Uusi opetussuunnitelma. Psykologian opettaja Timo Muola

Psykologian kurssien muistiinpanot.Psykologian opettaja Jyrki Rossi

Psykologian kurssien muistiinpanot. Vanha opetussuunnitelma. Psykologian opettaja Timo Muola

Psykologian asioiden kertausta: Piagetin ja Eriksonin teoriat, psykologinen tutkimus ja psykologiset koulukunnat -tekstidokumentti (Wordin .doc-dokumentti). Psykologian opettaja Jyrki Rossin pohjatekstistä muovannut psykologian opettaja Timo Muola

Psykologian käsitteiden kertaus (kaikkien kurssien käsitteet). Psykologian opettaja Timo Muola

Videoita klassisista psykologisista ja sosiaalipsykologisista tutkimuksista!. Psykologian opettaja Timo Muola

Ylen Abitreenien "Oudot tunteet" -kurssi:

• Déjà vu
  • Flow
  • Humala
  • Migreeni
  • Mystinen kokemus
  • Nostalgia
  • Rakastuminen
  • Stendhalin syndrooma eli hurmioituminen taideteoksen edessä
  • Taikausko
  • Unihalvaus

Psykologian mp3-kurssi eli psykologiaa äänitiedostona!. Lataa itsellesi mp3-kurssi, jonka voit ottaa mukaan vaikka lenkille tai työ- tai koulumatkalle. Toki voit opiskella myös tietokoneen äärellä.
Ohjelmien kesto on noin 30 minuuttia. Psykologian mp3-kurssi perustuu Yleisradion ja Opetushallituksen Etälukio-yhteisprojektiin, jossa Yle tuotti radio-ohjelmat ja Opetushallitus niihin liittyvät verkkosisällöt.
Radio-ohjelmat on tehty 1990-luvun lopulla, joten kurssit ja sisällöt eivät noudata lukion nykyistä opetussuunnitelmaa. Sisältö on silti vieläkin pätevää, mutta suhtaudu kuulemaasi kuitenkin ohjelmien ikä huomioiden.